Zaterdag 14 november 2015

Iets minder dan een week geleden zijn wij als trainers van SV Bedum 1 hier een blog gestart over “ons” werk. Een week lang kon u meekijken met het “reilen en zeilen” van de 1e selectie. Vandaag was de laatste dag van ons blog en natuurlijk ook de dag waar alles omdraait. De wedstrijddag! Bedum – Olde Veste.

Rond een uurtje of 11 rolt er een bericht de trainers-app in: “Al onderweg naar Bedum. Zin in! 3 punten. Iedereen er klaar voor?” Het is René die niet kan wachten tot de wedstrijd begint. Hans is echter nog bezig met het maken van een lunch voor zijn vriendin en Ronald doet samen met zijn zoontje boodschappen. Het trio is dus pas compleet rond 12:00 uur, wanneer het 2e elftal aftrapt tegen ACV op het hoofdveld. Wanneer het 2e elftal thuis speelt dan gaan de trainers altijd kijken. Veel jongens vanuit de 1e selectie die meedoen worden bekeken en daarnaast is het ook een aanmoediging naar het 2e elftal dat graag wil meedoen om het kampioenschap in de 1e klasse.

Terwijl de wedstrijd onderweg is druppelen ook langzaam de eerste spelers binnen. Er volgen wat korte gesprekjes over het zaalvoetballen van de avond ervoor en er wordt gecheckt of iedereen (nog) fit is. Om 13:15 dient iedereen in de kleedkamer te zijn. Hans en Ronald zetten het magneetbord klaar en hangen de corner en vrije trap varianten op. Ook de analyse van Olde Veste hangt er weer. Om 13:40 moeten alle spelers omgekleed zijn, zodat de wedstrijdbespreking kan beginnen. Als trainers gaan wij in de tussentijd naar de bestuurskamer, waar de gasten uit Steenwijk ook zijn. De trainers kennen elkaar (zoals eerder gemeld hebben we wekelijks contact met de trainers van Olde Veste), het gesprek in de bestuurskamer is dan ook zeer gezellig. Ook de scheidsrechter komt vaak aanschuiven en de pupil van de week wordt begroet.

Om 20 voor 2 starten we de wedstrijdbespreking in de kleedkamer. We benadrukken nog eens het spel van Olde Veste, maar benoemen vooral waar onze kansen liggen. Ook “Parijs” wordt benoemd. Het staat als voorbeeld voor hoe relatief het voetbalspel is en hoe je ervan moet genieten.

voor

Om 14:00 uur gaan de spelers naar buiten voor de warming -up. René praat dan met een aantal mensen van de pers en supporters. Ronald en Hans begeleiden het positiespel en het afwerken.

Vlak voor half 3, wanneer iedereen in de kleedkamer zit nog een laatste aantal aanwijzingen en het oppeppen en dan gaan we los.

vlakvoor

We spelen de 1e helft niet heel goed, zijn onrustig aan de bal en hebben af en toe moeite met de lopende middenvelders van Olde Veste. Ondanks dat ook wij wel een aantal kansjes krijgen staat het bij rust 0-1.

In de rust vragen we altijd aan de spelers hoe ze het ervaren in het veld. Het komt deze keer wel overeen met hoe wij het zien. Onrustig, af en toe lastige organisatie, door lopende spelers van Olde Veste, maar ook dat er veel kansen voor ons mogelijk zijn. We zetten het tactisch iets anders neer en leggen de nadruk op een betere/hogere concentratie in balbezit.

De 2e helft gaat redelijk gelijk op, totdat we als trainers besluiten een tactische omzetting te doen. We willen verdedigend het middenveld wat meer onder controle krijgen en geven daar een gedeelte balbezit voor op. We gaan sneller de zijkanten zoeken, onder meer door Jake in te brengen. Het blijkt een gouden wissel en omzetting. Bij zijn eerste balcontact scoort Jake de 1-1 en 10 minuten later wordt met een crossbal naar de zijkanten Jake weer alleen voor de keeper gezet. 2-1 !

Helaas scoort Olde Veste ook nog éénmaal en kan daarna de wedstrijd beide kanten op. Het blijft echter 2-2 een resultaat waar wij best tevreden mee zijn, tegen een goede tegenstander.

Zoals in de blog van afgelopen zondag te lezen was: “Om 16:15 start eigenlijk alweer de nieuwe week voor ons als trainers”. Zo ook nu. De wedstrijd tegen Olde Veste wordt in de kleedkamer kort nabesproken en als trainers onderling en met de trainers van de tegenstander analyseren we de wedstrijd ook nog een keer in de bestuurskamer. Daarna de kantine in, om te praten met supporters, maar natuurlijk ook om even een biertje te drinken met de gehele selectie en staf!

Afloop 1 Afloop 2

Als we als trainers rond half 7 gezamenlijk de kantine verlaten is de blik alweer gericht op de aankomende week. Hoe gaan we deze week trainen en wat doen we aanstaande zaterdag, wanneer er geen competitie op het programma staat? De week begint weer OPNIEUW!

Op de website van: http://www.eemsmondsport.nl kunt u een reportage terugvinden over de wedstrijd: Zie hiervoor de volgende link: Reportage eemsmondsport

Van deze site hebben wij  ook de uitgelichte foto (www.eemsmondsport.nl)

Hopelijk heeft u het leuk gevonden om ons een week te volgens. Stel gerust een keer een vraag wanneer je ons tegenkomt of wanneer het je leuk lijkt meer te weten, schiet ons vooral aan!

Tot de volgende keer: langs de lijn!

René, Ronald en Hans!

Plaats een reactie