Woensdag 11 november 2015

Sint Maarten, Sint Maarten………

Terwijl de eerste kinderen aan de deur staan voor snoep of een mandarijn wordt er in de trainers -app nog overlegd over een wedstrijd van het onder 23 team. Sinds dit seizoen hebben we een extra team opgericht bij Bedum. “het onder 23 team”.

Dit team speelt ongeveer 4 a 5 keer in het seizoen een wedstrijd tegen een ander team met spelers onder de leeftijd van 23 jaar, of tegen een 1e elftal dat op “iets” lager niveau speelt dan het 1e elftal van Sv Bedum. Afgelopen seizoen deed Bedum aan een officiele competitie voor teams onder de 21 jaar mee. Op deze manier ondervonden A junioren en jonge selectiespelers extra weerstand, waardoor de stap naar de senioren straks kleiner wordt. Wij vinden echter dat het ook belangrijk is dat jonge spelers binnen het eigen team, waarmee ze tegen andere onder 21 of 23 teams spelen, spelers om zich heen hebben met meer routine en ervaring op seniorenniveau. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen dit jaar in plaats van 21 jaar, de grens op te rekken naar 23 jaar.

Een aantal weken geleden is er een wedstrijd gespeeld tegen NEC uit Delfzijl. Ronald en Hans namen toen begeleiding van het elftal op zich. Er werd een mooie overwinning behaald en goed gevoetbald. Voor de jongens een mooie ervaring. Volgende week dinsdag staat er een wedstrijd tegen Grijpskerk op het programma. Grijpskerk speelt in de 3e klasse en heeft een zeer jong elftal. Samen met de trainers van het 2e, A1 en B1 is er een grote selectie samengesteld van spelers die in aanmerking komen voor het onder 23 elftal. Vandaag zijn wij als trainers druk bezig om de jongens uit te kiezen die aanstaande dinsdag meegaan. Ronald gaat vanuit de technische staf van de 1e selectie weer mee en doet dit dan samen met Mark Nicolai, de trainer van A1. We willen in de begeleiding van het elftal graag steeds een trainer van een ander elftal meenemen. Op deze manier zien de trainers van A1, B1 en het 2e “hun” jongens eens aan het werk binnen een andere setting en/of niveau, maar leren de trainers van de betreffende elftallen elkaar ook beter kennen en kunnen ze samen “sparren” over voetbalzaken.

Naast het overleg over onder 23, is er in talento alweer een voorlopige opstelling aangemaakt voor aanstaande zaterdag. Hoewel er op de donderdagtraining nog van alles kan gebeuren, hebben we al wel een goed beeld met welke spelers we aanstaande zaterdag willen spelen. Wanneer er wijzigingen zijn t.o.v. vorige week zijn, zetten we dit bij de opstelling als notitie. Het mooie hiervan is dat we met zijn drieën elkaar kunnen aanvullen of in discussie kunnen gaan, om uiteindelijk met de juiste 15 spelers de wedstrijd op zaterdag te spelen. Door het op woensdag te doen, hebben we nog tijd genoeg om discussies te voeren, de training van donderdag af te wachten en uiteindelijk de knoop door te hakken. Vaak doet een nachtje slapen wonderen……

Op zich is de woensdag een vrij rustige dag voor ons als trainers van Bedum. Dit komt ook wel eens ten goede aan onze eigen banen :).

Morgen weer een trainingsdag!

 

 

Plaats een reactie